Tápiósági Papp Károly Általános Iskola

Tanulmányi kirándulás a Médiaértés-oktató Központban

2024. március 02.

A 7. és 8. osztályos tanulók ingyenes tanulmányi kiránduláson vehettek részt Budapesten a Bűvösvölgyi Médiaértés-oktató Központba, ahol a gyerekek számára rendhagyó informatikai-médiaismereti program valósult meg. A diákok változatos élményközpontú foglalkozás során különböző stúdiókban filmet, híradót, magazint, rádióműsort készíthettek.

„A filmes foglalkozásokon a gyerekek megtapasztalhatták, hogyan áll össze egy néhány jelenetből álló film, és kipróbálhatták magukat a legfontosabb szerepkörökben.

A híreknek szentelt foglalkozáson a tanulók egy általuk választott híranyagból több álláspontot bemutató riportot állítottak össze.

A magazin készítésbe is bepillantottak. Tudatos tervezés után igazán hatásos fotók születtek. Bűvösvölgy profi hangstúdiójában a gyerekek saját rádióműsort készítettek, melyben ők alakították a műsorvezetőt, az interjúalanyt, a hírszerkesztőt, továbbá reklámot készítettek, és maguk választották ki a műsorban elhangzó zenéket is.” https://buvosvolgy.hu/

A programon való részvételt Lesták Erzsébet tanárnő pályázta meg. Nagyon szépen köszönjük a szervező munkáját! ❤️ A gyerekeket elkísérte Kunné Kelemen Erzsébet és Némethné Buzás Ildikó tanárnő is Budapestre. Köszönjük szépen a munkájukat! ❤️ Albumunkban található fotókat pedagógusaink készítették. Köszönjük szépen!

Az esemény képei megtekinthetők: ITT

Vissza